Olej z róży rdzawej uchodzi za jeden z najcenniejszych olei w pielęgnacji skóry. Swoje fenomenalne właściwości pielęgnacyjne i lecznicze zawdzięcza zawartości bardzo dużej ilości witaminy C, A oraz kwasu trans-retinowego i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Bardzo szybko się wchłania.
WŁAŚCIWOŚCI: redukuje blizny pooperacyjne, potrądzikowe zmniejsza przebarwienia (plamy, piegi) regeneruje, odżywia skórę, likwiduje cienie i worki pod oczami poprawie elastyczność i jędrność. nawilża, zapewnia miękkość i świeżość, opóźnia proces starzenia się skóry. leczy egzemy i łuszczycę.
Nanieść na skórę ok 2-3 krople oleju i masować opuszkami palców, okrężnymi ruchami, aż do całkowitego wchłonięcia olejku.
INCI : 100% Rosa rubiginosa oil.
Składniki: 100% olej z róży piżmowej, czysty olej roślinny z pierwszego tłoczenia na zimno.